• Greek
  • English (United Kingdom)
  • Turkish (Turkiye)

Πρωινό

Προσφέρονται μοναδικές μαρμελάδες, φυσικοί χυμοί εσπεριδοειδών από τους καρπούς του περιβολιού, αλλά και δροσερά ή ζεστά ροφήματα. Επίσης διάφορα είδη παραδοσιακών γλυκισμάτων ή και αλμυρών από Χιώτικες παραδοσιακές συνταγές του Κάμπου.

Αναζήτηση

O Κάμπος

Ο Κάμπος είναι μια ξεχωριστού κάλους περιοχή, ένας ήσυχος τόπος για παραμονή. Η μεγάλη και πολυποίκιλη αγορά της Χίου είναι δίπλα του. Είναι ο ιδανικός τόπος τόσο για τουρισμό όσο και σαν απόκρυφο ορμητήριο για περιήγηση και ανακάλυψη του νησιού. Αν πραγματικά επιθυμείτε να ξεκουραστείτε από το θόρυβο και το άγχος της πόλης τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη Χίο, και να επιλέξετε την “Κρήνη” στον Κάμπο της Χίου !!! Έχει χαρακτηριστεί “Περιοχή υψίστου φυσικού κάλους” και μοναδική στην Ευρώπη. Εκτείνεται νότια της πόλης. Είναι σχεδόν επίπεδη και καλύπτεται από ένα πυκνό δίκτυο μικρών δρόμων. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι δεντροφυτεμένο με εσπεριδοειδή.Η εικόνα του Κάμπου είναι ξεχωριστή και δε μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Η εύφορη αυτή περιοχή του νησιού άρχισε να κατοικείται από τον 14ο αιώνα κατά την Γενουατική κυριαρχία του νησιού.

Οι Γενουάτες που οργάνωσαν την οικονομία και το εμπόριο σε σύγχρονη για την εποχή βάση. Μετά τη μαστίχα ξεκίνησαν στον Κάμπο την συστηματική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και το εξαγωγικό τους εμπόριο. Οι αριστοκρατικές οικογένειες του νησιού άρχιζαν να κτίζουν τις θερινές τους πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή. Το χαρακτηριστικό αυτών των κατοικιών είναι το αυστηρό εξωτερικό τους περίγραμμα με τους ψηλούς μαντρότοιχους και τις τοξωτές επιβλητικές εξώπορτες. Πίσω από τους ψηλούς και απαγορευτικούς τοίχους, κάθε κτήμα έχει έναν δικό του μικρό κόσμο. Είναι συνήθως διώροφα, σπάνια τριώροφα, άνετα σπίτια, με ελεύθερη θέα από όλες τις όψεις, μεγάλες εξωτερικές σκάλες, ευρύχωρες αυλές περίτεχνα διακοσμημένες, πλακόστρωτες ή "κεντημένες" με βότσαλα, σκιερά δέντρα, εντυπωσιακούς ανθόκηπους, μάγκανο-πήγαδα για το πότισμα, περίτεχνες στέρνες με πέργκολες ή κληματαριές.

Ένα τέτοιο "ζωντανό"δείγμα της εποχής είναι και το κτήμα όπου βρίσκεται η Κρήνη. Σήμερα το κτήμα(γνωστό και ως “Βαλτικούδικο” από το όνομα του αρχικού κτήτορα) ανήκει στην οικογένεια του καπετάν Γιάννη και της Κατερίνας Δημητριάδη και το όνομά του το πήρε από την ανεκτίμητου αξίας μαρμαρένια κρήνη που κοσμεί τον αυλόγυρο της κύριας κατοικίας. Η κατοικία είναι μία έπαυλη του 17ου αιώνα με τα κλασικά χαρακτηριστικά της ακμάζουσας τότε αρχιτεκτονικής. Οι όποιες φθορές του οφείλονται στο χρόνο και στο μεγάλο σεισμό της Χίου το 1881. Κάποιες προσθήκες είναι μεταγενέστερες αλλά αυτό δεν αλλοιώνει σε τίποτα την αρχική του μορφή. Το κτίσμα αυτό συνοδεύεται από άλλο ένα μικρότερο, που χρησίμευε για την αποθήκευση και συσκευασία των εσπεριδοειδών που προορίζονταν για το εξαγωγικό εμπόριο. Αυτό είναι η “Κρήνη” και για τους ξένους .... “Villa - Krini”.

 

 

 

Φωτογραφίες του Κάμπου


 

Πληροφορίες

Villa Krini Rooms

Αικατερίνη Δημητριάδη

Βιτιάδου 6 Κάμπος
Χίος Τ.Κ. 82100

Τηλ: +30 22710 31317

Κιν: +30 6976861558

Κιν 2: +30 6977004038

E-mail: krinirooms@gmail.com

ΜΗΤΕ / 03/ 12/ Κ/ 11/ 2Κ/ 0029/ 00


Βρείτε μας:

Newsletter

Γραφτείτε με το email σας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία σχετικά με νέες προσφορές ή τιμές του καταλύματος.

Επισκέπτες

Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
Sakız Adası'nda, KAMBOS'ta kiralık odalar.KAMBOS'ta rahat ve konforlu odalar. Otel, odalar, studyolar, KAMBOS odaları, Sakız Adası odaları, kiralık odalar, Chios rooms, Sakız Adası, dayreler